Ervaringen

Ons zó goed geholpen. Minder strijd, allemaal blijer.

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier.
We hebben individuele gesprekken met haar gehad en de cursus ‘Van dreigen & onmacht naar rust & aandacht’ (1 dag) gevolgd.Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn.
Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Tijdens de cursusdag hebben we o.a. geleerd om in concrete situaties te kijken naar ieders behoeftes en het onvermogen van kinderen.

Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! 🙂 Bedankt voor alles!
Jolien en Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ons gezin gered. Jouw tips wereld van verschil.

Dank je wel Eline voor je tijd, je hulp, en je tips. Ik had in het begin nog geen vertrouwen in enig effect maar jouw tips maken een wereld van verschil. Kan je nagaan. We zijn er nog lang niet. Maar het scheelt echt al de wereld. Ik denk oprecht dat de beslissing jou om hulp te vragen, ons als gezin heeft gered. En ook al gaat het met vallen en opstaan heb ik wel meer vertrouwen dat wij het gaan redden met zijn 4!

Sabine de Hoop

moeder van een zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar)

Neem mijn kinderen meer serieus.

Veel geleerd tijdens de workshop ‘Opvoeden zonder straffen en belonen’. Ik vond het een eye-opener om minder complimenten te geven. Je zegt zo snel ‘goed zo’ tegen je kinderen dat je het zelf niet eens meer merkt, en nauwelijks meent. Nu ik me daar bewust van ben en probeer het niet meer te doen, merk ik dat ik mijn kinderen meer serieus neem. Ik benoem wat ze doen als ze vragen om een reactie. Dat is veel leuker, je krijgt een gesprekje en je komt meer op gelijke hoogte met je kind. Tegelijk heb ik dus ook geleerd dat dit beter is voor het zelfvertrouwen van het kind!

Martha van Vuuren – Groeneveld

moeder van 2 dochters (5 en 1 jaar) en 1 zoon (7 jaar)

Echt het diepe in gegaan. Zoveel meer rust in ons gezin.

Ik volgde de cursusdag ‘opvoeden zonder straffen en belonen‘ bij Eline. Ik pluk hier nog elke dag de vruchten van en het heeft ons gezin zoveel rust gegeven! Wij wisten al voordat onze zoon geboren was dat we graag zonder straffen en belonen (lees ook dreigen en complimenten geven) ons kind wilde ‘opvoeden’. Toch kwamen we in situaties waarin we niet wisten hoe het anders op te lossen. Ook merkte ik dat ik toch best wel vaak complimenten gaf aan mijn zoon en mijn zoon ook steeds mijn goedkeuring ging vragen. Ik heb een aantal boeken over opvoeden zonder straffen en belonen maar het is toch anders dan als je met een groep ouders bij elkaar komt om hier samen over te hebben. Het was zo’n leerzame dag en we zijn echt het diepe in gegaan. Ik ben Eline en de ouders zo dankbaar voor deze dag want het heeft mij net even die handvaten en inzichten gegeven die ik miste. Eenmaal thuis merkte ik dat ik eigenlijk meteen dit kon toepassen zonder er echt over na te denken. Het klopt nu gewoon zo voelt het en alles stroomt beter en dit geeft zoveel rust in ons gezin. Dank je Eline voor wat je doet en voor wie je bent! Jij maakt de wereld een stukje mooier!

Lieke Rietvelt

moeder van een zoon (3 jaar)

‘Jouw’ ochtend één van de meest geslaagde.

Tijdens een gezamenlijke evaluatie van het oudercafé MOOIJ (de Bibliotheek Lek & IJssel en CJG IJsselstein) waren we het snel eens dat ‘jouw’ ochtend één van de meest geslaagde was: het thema, jouw manier van doen, interactie met en tussen ouders…’

Irena Dumancic

adviseur Educatie & Mediacoach Bibliotheek Lek & IJssel

Verse start met zoon. Ik ben heel enthousiast.

Ik ben heel blij dat we met elkaar gesproken hebben. Ik heb echt het gevoel dat ik een verse start maak met mijn oudste zoon. Het samen spelen is echt een schot in de roos. Hij is bijna als een blad aan de boom om geslagen. Ik heb nu intenser contact met hem en hij praat beter over zijn gevoel en wil me graag helpen. Ik besef nu dat hij eigenlijk smachtte naar volle aandacht. Bedankt voor dit besef voor mij. De oefening huilen heb ik met de jongste gedaan. Dat ik het beter kan erkennen. Vandaag was het druk met bezoek. Daarna moest hij pittig huilen. Ik heb hem laten huilen en vast gehouden zoals je vertelde. Daarna was hij weer rustig en tevreden. Bedankt, ik ga er mee verder, ik ben heel enthousiast.

Myra Kempenaar

moeder van 2 zoons (5 jaar en 3 maanden) en 1 dochter (2,5 jaar)

Ontdekkingsreis. Betrokkenheid

Bij een bijeenkomst met Home-Start vrijwilligers hadden we Eline uitgenodigd. Onder deskundige begeleiding van haar, gingen we op ontdekkingsreis door het land van normen en waarden. Wat zijn de verschillen, wat is de onderlinge waarde van waaruit we handelen, etc. Het oefenen om een gesprek aan te gaan met de ouder was voor ons een eye-opener. Een leerzame en leuke ochtend. Bedankt Eline, voor je betrokkenheid en de prettige manier van presenteren.

Home-Start IJsselstein- Vianen

Inspirerend. Aanrader voor gastouders.

Eind januari heb ik een training ‘Krachtig & Empatisch oudergesprekken voeren’ gevolgd bij Eline Weijers. Als gastouder heb je naast kennis over de ontwikkeling van kinderen ook tools nodig om kundig en respectvol gesprekken te voeren met ouders. Eline wist mij op inspirerende wijze inzicht te geven in de effecten van mijn manier van communiceren. Ze gaf aanwijzingen hoe ik op een veel heldere en respectvolle wijze met ouders in gesprek kan gaan. Na afloop ging ik met bruikbare tips en nieuwe inzichten naar huis. De hand-out met informatie werd later toe gestuurd. Het is een goed naslagwerk om nog eens door te lezen ter voorbereiding van gesprekken met ouders. Deze training is een aanrader voor gastouders die zich in hun vak willen blijven ontwikkelen.

Gerdien Kamperman

gastouder

Luisterend oor. Gelachen mag worden.

Veel geleerd van Eline en mede cursisten tijdens 3 daagse training over de interactie met je kind, over wat je kind daarin nodig heeft en wat jezelf inbrengt. Eline is betrokken en heeft een luisterend oor, bovendien schept ze een vertrouwlijke omgeving waar ook ruimte is voor zelfreflectie en gelachen mag worden?

Elise Bregman-Keurentjes

moeder van 3 zonen (4,5 jaar, 3 jaar en 10 maanden)

Beter naar mijn kinderen luisteren.

Dag Eline, bedankt voor de challenging ‘lessen’. Het heeft opgeleverd dat ik weer eens aan het nadenken ben gegaan over de wijze waarop ik probeer op te voeden. Concreet ben ik meer de diepte in gegaan met betrekking tot de vraag hoe ik naar mijn kinderen luister en wat daar beter in zou kunnen. Daar heb je goed bij geholpen, dank je wel!

Marius Zwaal

vader van 3 zonen (12, 10 en 8 jaar)

Rust en vrijheid. Leukere moeder.

Ik kwam bij Eline voor individuele coaching omdat ik last had van enorm veel stress om mezelf, mijn houding tegenover andere mensen, onbekende situaties, sociale codes, de invloed van mijn stress op mijn gezin en op mij als moeder. En in mijn gevoel de onderliggende vraag van ‘wie ben ik eigenlijk?’. Dat ik het gevoel had dat ik alles moest spelen. Ik moest heel veel maar ik was nooit ‘ik’. Het grootste leermoment was toen mij duidelijk werd wat een invloed mijn welzijn had op de rest van het gezin. Als ik niet lekker in mijn vel zit dan zit iedereen niet helemaal lekker in zijn vel. De bewustwording van hoe ik zelf in elkaar zit. Mezelf begrijpen en door het begrip kunnen kiezen hoe ik ben. Omdat ik snap waarom ik stress heb kan ik kiezen om die stress uit te leven of er iets aan te doen. Met bewustwording heb ik keuze gekregen en dat geeft me rust en vrijheid. Voorheen werd ik door de stress meegezogen. Nu als ik stress krijg kan ik zeggen ‘okay, dit herken ik’ en er iets aan doen. Nu ervaar ik veel minder stress en ben ik een leukere moeder en partner en heb meer liefde voor mezelf. Uit onze sessies heb ik een soort handleiding van mezelf gekregen waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Mijn partner begrijpt mij beter en ik kan mezelf beter uitleggen waardoor we meer naar elkaar toe komen. Er is over en weer meer begrip en er is sneller een oplossing als er spanning is. Ik kan Eline als coach aanraden. Ze is een heel prettig mens. Ze gaf mij het gevoel gehoord te worden zonder dat ze ging oordelen. Ze geeft ruimte en laat vooral zelf ervaren en ontdekken en toch blijft ze bij mij. Ik voelde heel bewust dat ik okay ben en dat ik mag zijn wie ik ben. De oefeningen die ze aan mij gaf kwamen altijd op het juiste moment en sloten aan op waar ik op dat moment in mijn leerproces zat. Dank je voor deze fijne samenwerking!

Annette Barahona

moeder van een zoon (7 jaar) en dochter (3 jaar)

Een ‘vreemde’ om tafel. Nuttig. Zelf meer loslaten.

Tijdens een VIP-middag hebben we met Eline gepraat over onze oudste zoon en hoe wij met zijn boosheid en niet-luisteren kunnen omgaan. Het was prettig en nuttig om met een ‘vreemde’ om de tafel te zitten die met een frisse en andere blik vragen stelde en spiegelde over hoe wij met onze zoon omgaan. We hoorden dingen waar we zelf niet altijd bij stilstaan of met elkaar over in gesprek gaan. Tijdens de middag waren er voor ons heel wat eye-openers. De belangrijkste twee zijn dat het gedrag van onze zoon mede voortkomt uit een behoefte aan veiligheid en dat ik zelf als moeder meer mag loslaten en dat wij ons kind meer de ruimte mogen geven. Het contact met Eline was makkelijk, zij stapte ons huis binnen en het voelde meteen vertrouwd. Zij is open, niet-oordelend en brengt datgene dat ze zegt op een natuurlijke en respectvolle manier. Dank!

Marijke en Dah-kee

ouders van 2 zonen (4,5 jaar en 1 jaar)

Mijn dochter en ik weer in warme verbinding.

Professioneel, liefdevol en betrokken. Zo heb ik mijn persoonlijke sessie met Eline Weijers ervaren. Wat doe je als je het even niet meer weet met je kind? Boeken had ik al gelezen, mensen in mijn omgeving hielden er vooral hun eigen mening op na. Ik zocht iemand die er voor mij en mijn kind was. En… heel belangrijk, er dezelfde waarden en normen op nahield als ik en mijn vriend. Na de sessie met Eline Weijers wist ik wat ik deed en beter niet meer kon doen of moest blijven doen. En na verloop van tijd kwamen mijn dochter en ik weer in de warme verbinding die ik wenste. Dank je wel Eline. Als ik het weer niet weet, vraag ik je.

Liesbeth Jansen

moeder van een dochter (2 jaar)

Leerzaam. Aanrader voor ouders en medewerkers.

Wat leuk dat je bij ons kinderdagverblijf Smallsteps Olle geweest bent. De ouders en pedagogisch medewerkers hebben een leerzame avond gehad en alle ruimte gehad om hun vragen te stellen. Echt een aanrader voor alle ouders en medewerkers. Wie weet tot een volgende keer! Bedankt namens team Smallsteps Olle kinderopvang

Kinderopvang Smallsteps Olle – IJsselstein

Thuis makkelijker. Weet waar ze het over heeft.

Wij zijn enthousiast over de cursusdag die we bij Eline volgden. We merken dat het thuis allemaal wat makkelijker gaat. Omdat we de cursus samen hebben gedaan kunnen we elkaar helpen op momenten dat het even niet lukt. Bijvoorbeeld als je door vermoeidheid of stress terug valt op dreigen met straf. We hebben Eline ervaren als positief en ze weet waar ze het over heeft.

Claudia Wessels en Jeroen Wesdorp

ouders van 2 dochters (4 en 1,5 jaar)

WAUW! Andere kijk op opvoeden.

Tijdens een beurs bezoek ben ik Eline van Ouderschap vanuit je Hart tegen gekomen. Aan de praat geraakt en het thuis laten rusten tot Theo ons zoontje streken uit ging halen. Dit zette ons (ik en mijn man) aan het denken: wat willen wij en hoe willen wij ons zoontje opvoeden. Ik weet nog precies dat het eerste is wat ik tegen Eline vertelde was: “Ik wil niet de moeder worden die zegt: als je bord leeg is mag je een toetje en nu luisteren anders moet je op de trap”. Hoe gaan wij deze situaties aanpakken thuis? Met drie sessies achter de rug kunnen wij zeggen WAUW! Eline. Wij hebben echt een andere kijk op de opvoeding nu. Verder kijken naar het kind dan alleen het gedrag, ontladen en wat is opvoeden vanuit gelijkwaardigheid? Eline heeft ons anders leren kijken aan de hand van een aantal tips en manieren van kijken. Het geeft ons en Theo ontzettend veel rust dat er geen strijd gevoerd hoeft te worden. Voor iedereen die net zoals ons denkt: “Help! Hoe kan dit ook anders” raden wij zeker aan eens contact op te nemen met Eline.

Nikki Bon-Langelaan

moeder van een zoon (10 maanden)

Alvast inspiratie lezen?

Geen slaapliedje zingen is doodzonde

Geen slaapliedje zingen is doodzonde

Geen slaapliedje zingen is doodzonde

Slaap. Wat is dat een onontbeerlijk goed! Iemand zei me eens dat je langer zonder eten kan dan zonder slaap. Ik geloofde het meteen. In die tijd sliep mijn zoon nog niet door en wat kan dat ongelofelijk uitputtend zijn. Gebroken…

Lees meer
Ze hebben kritiek op hoe je opvoedt

Ze hebben kritiek op hoe je opvoedt

Ze hebben kritiek op hoe je opvoedt

Laatst dacht ik weer aan deze vraag die een moeder in mijn praktijk stelde “we gaan met de hele familie een weekend weg en verblijven in 1 huis met elkaar. Iedereen heeft een eigen manier van opvoeden. Hoe houd je het leuk?” Ik krijg…

Lees meer
Wat je kind leert als je inconsequent bent

Wat je kind leert als je inconsequent bent

Wat je kind leert als je inconsequent bent

Consequent zijn naar je kind. Dat is iets dat eigenlijk elke moeder graag wil zijn. Omdat we allemaal vinden dat dit belangrijk is voor onze kinderen. Maar waarom eigenlijk? Waarom is dit belangrijk? Waar dient consequent zijn…

Lees meer

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).

Share This