fbpx

2-daagse live online cursus

‘Opvoeden zonder straffen en belonen’

 

Cursus voor moeders met jonge kinderen

vanwege de lockdown in 4 avonden ipv 2 dagen

do 4 feb, do 11 feb, woe 17 feb & do 25 feb 2021

alle avonden van 19:30 – 22:00 uur

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

’s Ochtends op tijd de deur uit komen is ook zo’n ding. Zo moeilijk is dat toch niet. Ontbijt, aankleden, tandenpoetsen en hup, de deur uit. Toch heb je de meeste ochtenden strijd om van alles. ‘Eet nou je boterham op, doe niet zo druk, pas op voor je beker (die natuurlijk omvalt), niet je zusje duwen, doe NU je schoenen aan…’ Het slurpt je energie weg. ’s Avonds is hetzelfde liedje… maar dan in omgekeerde volgorde.

Wat je merkt is dat het bij jezelf gaat borrelen. Alsof je jeuk hebt en niet mag krabben want tja, je wilt niet boos worden en staan te gillen als een viswijf. Maar soms is er geen houden aan en voordat je het weet heb je het eruit geflapt ‘als je nu je pyjama niet aandoet dan ga ik ook geen verhaaltje voorlezen’.

Pure onmacht voel je

Wat je ook een uitdaging vindt zijn die huil- en driftbuien. Er hoeft maar iets te gebeuren en je kind barst in huilen uit. Dat gejengel en gemiep, poeh, het vraagt veel van je. Je denkt wel eens ‘stel je niet zo aan!’ en je negeert je kind want ‘dan is het ook zo weer over’.

Of juist de andere kant. Je kind die boos is en schreeuwt, slaat en schopt. Je voelt in al je vezels van je lijf ‘zo gaan we niet met elkaar om!’ Ook zit je met je handen in het haar daar je geen idee hebt hoe te reageren.

Bah, dit wil je allemaal niet. Dreigen naar je kind, je kind negeren of je kind verleiden met een beloning. Je doet het omdat je echt niet meer weet hoe je je kind in die pyjama krijgt of laat ophouden met slaan, gillen of huilen.

Pure onmacht voel je. Onmacht waardoor je dingen doet en zegt waar je achteraf spijt van hebt. Dingen als iets te hard bij de arm pakken, schreeuwen en zo’n onaardige opmerking ‘ik word zóó moe van jou’. Je ziet je kind ineenkrimpen ‘ben ik zo’n naar kind?’

Wanneer je beneden op de bank ploft is die onmacht verdwenen. Wat je nu voelt is verdriet, spijt, falen en ook wel schaamte. Jij bent de volwassene en zou beter moeten weten. Je baalt ervan dat je je zo laat gaan en regelmatig echt niet weet hoe je je kind kan helpen.

4 avonden lang ben ik jouw ‘persoonlijke’ opvoedcoach tijdens de online cursus zodat jij als moeder verder groeit in je moederschap en kan gaan opvoeden vanuit verbinding zonder te hoeven straffen of belonen.

Verlang je naar opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip?

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van een moeder die faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin. 

Wil jij dit?

HET KAN.

Met deze cursus leer ik je op te voeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Ook, of beter gezegd, juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind. 

Wat levert deze 2-daagse cursus je op?

 • 13 Manieren van opvoeden vanuit aandacht en verbinding zonder terug te hoeven vallen op dreigen, straffen, verleiden of belonen.
 • kijken achter het gedrag van je kind met de 9 universele behoeftes van kinderen
 • 3 Unieke manieren om je kind te helpen bij huil- en driftbuien waarna je kind weer ontspannen en gezellig is (en weer luistert en meewerkt).
 • De ongewenst-gedrag-cirkel en verrassende manieren hoe je hier uit kan komen.
 • De 3 universele redenen van ongewenst gedrag
 • Een verdiepende kijk in wat er gebeurt in de hersenen en het lijf van je kind als je kind vol zit van prikkels en spanning en wat dat doet met het gedrag en de gezondheid van je kind.
 • Acceptatie, geduld en een langer lontje wanneer je kind ‘ongewenst’ reageert omdat je begrijpt waar het gedrag van je kind vandaan komt.
 • Het vertrouwen dat ook jij kan opvoeden zonder straffen en belonen.
 • Een rugzak vol inzichten, tips en handvaten waardoor je zelf exact weet hoe te reageren op je kind.
 • In je gezin is er meer ontspanning en rust doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten.

Tijdens de cursusdag gaan we steeds kijken ‘hoe werkt dat in de dagelijkse hectiek van mijn gezin? hoe doe ik dit als mijn kind ‘ongewenst’ gedrag laat zien?’ Waarbij we oog houden voor hoe je het inzet want ‘de toon maakt de muziek’. Jouw eigen houding en toon zijn medebepalend hoe je kind reageert en of het werkt of niet.

Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid – en de laatste twee groeien waar de eerste heerst.  Jan Ligthart

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden dus de liefde is er. Wat ik je kan leren is wijsheid en geduld.

meedoen als moeder of vader (1 ouder)

meedoen

meedoen als stel (2 ouders)

meedoen

Eline Weijers

Eline Weijers, aangenaam

De cursus geef ik, Eline Weijers, opvoedcoach en moeder van een zoon (2009). Als kind las ik al graag levensverhalen. Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als opvoedcoach in mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart gezinnen begeleid om zo bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Puttend uit 20 ervaring als trainer & coach, gecertificeerd Bewust Ouderschap coach en 11 jaar moederschap.

Kinderen opvoeden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Ook ik word als moeder dagelijks met mezelf geconfronteerd. Het is mijn missie en passie om 100.000 ouders te inspireren over liefdevol opvoeden zonder te hoeven straffen of belonen. Waardoor je kind vanuit jou voelt ‘ik ben oké’. Dat gevoel van er mogen zijn zoals je bent is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfredzaam. Die basis wordt mede gevormd door jou.

Daarom geef ik deze cursus zodat jij als moeder kan groeien in je moederschap en je kind kan begeleiden op dat pad dat ‘leven’ heet.

Ervaringen van moeders

Thuis allemaal wat makkelijker gaat

Wij zijn enthousiast over de cursus die we bij Eline volgden. We merken dat het thuis allemaal wat makkelijker gaat. Omdat we de cursus samen hebben gedaan kunnen we elkaar helpen op momenten dat het even niet lukt. Bijvoorbeeld als je door vermoeidheid of stress terug valt op dreigen met straf. We hebben Eline ervaren als positief en ze weet waar ze het over heeft.  

Claudia Wessels en Jeroen Wesdorp

ouders van 2 dochters (4 en 1,5 jaar)

Waardevol, stelt door waar nodig

Waardevolle mini-cursus over straffen en belonen gevolgd. Ben me van veel dingen bewust geworden. Eline is positief, probeert op een respectvolle manier met iedereen om te gaan, is betrokken en stelt door waar nodig. Ze is super enthousiast en aan alles is te merken dat het helpen bij opvoedproblemen haar grote passie is!

Marye Dammer-Miljoen

Liefdevollere relatie met mijn zoon

Ik vond het heel fijn om deel te nemen aan de cursus. Het was fijn om veel informatie te krijgen over deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Het was ook fijn om tijdens de cursus ervaringen van anderen te horen, die heel herkenbaar waren. Eline is een fijne cursusleidster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan! 

Yvonne Elvira

moeder van een zoon (7) en dochter (3)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! 🙂 Bedankt voor alles! 

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ongelofelijk veel opgeleverd!

Deze cursus heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

Praktisch

Wanneer? Vanwege de lockdown geef ik deze cursus op 4 avonden: donderdag 4 februari, donderdag 11 februari, woensdag 17 februari en donderdag 25 februari, alle avonden van 19:30 – 22:00 uur

Hoe? De cursus is online via Zoom. De cursus is interactief wat betekent dat we elkaar zien en horen en je vragen kunt stellen.

Investering?  Euro 275,00 voor 1 ouder, Euro 425,00 voor 2 ouders. Inclusief voorbereidingsopdracht en werkboek (PDF)

Garantie:  Niet tevreden na de 1e avond? Stuur mij een bericht en ik stort de kosten van de cursus naar je terug.

Antwoord op de meest gestelde vragen

 1. Kan ik terugkijken? Nee, je kunt niet terugkijken. Dit is een live online cursus waarbij je aanwezig moet zijn op de avonden om de cursus te kunnen volgen.
 2. Kan ik in termijnen betalen? Ja, je kunt in 2 termijnen betalen. 
 3. Hoe werkt de garantie? De 1e avond is op donderdag 4 februari. Brengt de cursus niet wat je zoekt en nodig hebt en wil je stoppen? Zorg er dan voor dat je mij uiterlijk zaterdag 6 februari een email stuurt dat je wilt stoppen met de cursus. Ik neem dan contact met je op.
 4. Ik ben een vader, kan ik wel meedoen? Ik zie dat je overal schrijft en praat over moeders, is het wel de bedoeling dat ik als vader meedoe? Ja, vaders zijn net zo welkom. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Maar vaders kunnen natuurlijk ook meedoen dus meld je gerust aan.

Heb je een andere vraag? Stuur me een app of bel me op 06-30940849 of stuur een email naar eline@ouderschapvanuitjehart.nl

meedoen als moeder of vader (1 ouder)

meedoen

meedoen als stel (2 ouders)

meedoen

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).